Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Kérdése van? Telefonáljon:  +36/20 322 1090

Vagy tegye fel kérdését e-mailben: info@reishisziget.hu

Blog

TERMÉSZETES IMMUNERŐSÍTŐ TIPPEK!

2018.11.25 17:02

TERMÉSZETES IMMUNERŐSÍTŐ TIPPEK!

Már bőven benne vagyunk az őszben, mikor a levegő csípősebb és előkerülnek a szekrényből a pulóverek és a kabátok is. Innen pedig már csak egy lépés a tél, vele együtt pedig a megfázások és az influenzás megbetegedések időszaka. Éppen ezért itt az idő, hogy megerősítsd az immunrendszeredet.

C – vitamin minden mennyiségben!
A megfázás elleni védekezés legismertebb fegyvere a C-vitamin, ami nagy mértékben található például a citromban, a gyömbérnek köztudottan fertőtlenítő, görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatása van, segít a vírusok és baktériumok elleni védekezésben. A légutak tisztán tartásához pedig –egyéb jótékony hatásairól már nem is beszélve - szükségünk van a fokhagymára.
 
Sok folyadék
Igyál sok vizet, hogy biztosítsuk a folyadékszintet a sejtekben. Ezáltal az anyagcsere folyamatok és a méregtelenítés is könnyebben játszódik le. Mivel testünk 70%-a víz, ha ez a szint lecsökken, úgy egy töményebb koncentrációjú folyadékból kell szervezetünknek kiválasztani a méreganyagokat, amely természetesen többlet megterheléssel jár.
 
Rendszeres mozgás
Mozogj rendszeresen, lehetőleg friss levegőn! Ezzel egyrészt akadályozod az elhízást, másrészt mivel szervezeted a méreganyagokat a légzéssel is kiválasztja, ezért fontos az oxigéndús friss levegő.
 
Aludj eleget!
A szervezeted alvás közben regenerálódik, ezért elengedhetetlen, ha az immunrendszeredet akarod segíteni, hogy gondot fordíts az alvásra. Ez nem csak a megfelelő hosszúságú alvást jelenti, hanem az alvás minőségét is magában foglalja.
 
 
+ 1 tipp: meghűlés elleni immunerősítő juice
 
Hozzávalók:
 
6 CITROM
1 GEREZD FOKHAGYMA
2 TEÁSKANÁL GYÖMBÉRPOR (HELYETTESÍTHETŐ RESZELT GYÖMBÉRREL IS)
2 EVŐKANÁL MÉZ
3 CSÉSZE ANANÁSZLÉ
¼ TEÁSKANÁL CHILIPOR
OPCIONÁLIS GANODERMA POR (FOGYASZTÁS ELŐTT BELEKEVERVE)
 
 
ELKÉSZÍTÉS:
Facsard ki a citromokat és tedd a turmixgépbe az ananászlével együtt.
 
Tedd bele az összes hozzávalót és keverd addig, amíg egy selymes állagú turmixot kapsz.
 
A kész turmixot tedd üvegbe és tartsd a hűtőben.
 
Igyál ebből minden nap 4 csészével és a vírusok elkerülnek.
 
 
 
A turmix C-vitamin tartalma segíti a reishi porban lévő hatóanyagok felszívódását. Másrészt a ganoderma port magában nem olyan egyszerű bevenni, ezért javasoljuk, hogy keverd bele a juice-ba a napi adagot. Az ananászlé kissé édeskés íze és az italban található méz bár semlegesíteni nem tudja, de talán enyhíti a ganoderma por keserű ízét.
 
Fontos, hogy ne keverje bele a teljes elkészített mennyiségbe a ganoderma port. Mindig csak az elfogyasztandó italhoz add hozzá.