Blog
2018.11.25 21:26

ANTIOXIDÁNSOK A SZERVEZETBEN

ANTIOXIDÁNSOK A SZERVEZETBEN

carrot 1085063 640

A szervezetben felhalmozódott szabadgyökök rossz hatással lehetnek a szervezetre. Azonban az antioxidánsok megakadályozhatják ezt a folyamatot. Ide tartoznak az A-, C és E-vitaminok, a karotinoidok és a flavoidok.

Van néhány olyan étel, melyekkel nagyon sok antioxidánst lehet bevinni a szervezetbe, így hosszú, boldog és egészséges életet élhetünk.
 
C-vitamin: citrusfélék, szamóca, áfonya, leveles zöldségek, paradicsom, savanyított káposztafélék.
 
A-vitamin: máj és májkészítmények, zsíros sajtok, tojássárgája, tejszín.
 
E – vitamin: spenót, máj, petrezselyem, dió.
 
Karotin:  sárgarépa, sárgadinnye, tök, papaya, mandarin, narancs, édesburgonya.
 
Flavoidok:  brokkoli, karalábé, alma, körte, görögdinnye, sárgadinnye.
 
Ganoderma gomba immunrendszer erősítő, méregtelenítő, antioxidáns hatású, növeli a szervezet természetes öngyógyító képességét